Wednesday, July 28, 2010

Dah la songsang .Banyak cakap pula.Betul kan diri u dulu.Baru boleh sibuk sibuk u boleh sound orang lain.Ish bodoh laaa.I silap pilih kawan kali ni.Terasa bodoh sebodoh bodoh alam tau tak.Geli pon ada kot sekarang ni. hahaha. Harap muka je lah. Lain? Macam haram.


Saturday, July 10, 2010

Sepupu pernah berpesan,

"nikmatilah saat gembira ini sebaik mungkin,bila kau dah sakit esok,kau akan rasa sakit sesakit sakitnya."

YA. Aku nikmatinya sekarang. Dan aku juga pernah sakit sesakit sakitnya :)

Wednesday, July 7, 2010

Dapat Keluar Dengan President French Club Uitm lah! :))

Bangga sangat tau dapat keluar dengan dia nih.Bangga gila chek habaq mai. Dah la hot,hensem,jambu,ramai junior minat,senior apatah lagi.
Fuhhhhhhhh berpeluh peluh before jumpa dia. Debar debar je rasa. HAHAHAHA. Ayat penipu lagi membodek.
Lutfi Syafiq. Budak kedah yang sama sama study kat Uitm Pineng dengan i. Dulu lah. Sekarang dia dah berhenti belajar. Nak kawen katanya. Pemalas dia nih. Unta padang pasir pon tak malas macam dia. :P
Ayat penipu lagi, hehe,dia ni sambung belajar kat Mahsa University. Dapat peluang SPA. 
Dapat lepak kejap je pon. Dah lama tak bersembang. Makin banyak mulut dia ni.Tak kesah lah,janji kami tetap berkawan sampai bila bila :)
 Makin tembam kan? Tak pa la,hang ada jusmate. hehe

Budak ni toksah citer lah,makan dr rozmey pon belum tentu kurus. :)

Cup cakes. Nyuuuummmmm nyummmmm! 

Kebetulan je nih pakai biru,tak da makna nak sweet sweet pakai sama. kan kan?:)

 Dia cakap dia naik 10 kg,dia tipu. i yang macam naik 10 kg. malu i, malu...
ahahahahhahah

Monday, July 5, 2010

Ketara sangat kah?

Nampak kan saya semakin happy? 
Ramai dah tegur
Lebih la 10 orang
Sebab tu bila sampai Pineng,
Ada yang komen benda yang sama,
Tak terkejut pon :)
Asik nak senyum je
Gelak je
Dulu tak macam ni ke?
Ada yang tanya,
happy happy sangat ni..
Dah ada pengganti ke?
ohhh tidak
Mana mungkin bha :)
Mungkin usia makin dewasa
Kita terasa nak berubah
Terasa semakin matang
Lalu perasaan dengki,sakit hati,cemburu,benci,menyampah perlahan lahan dihalau
Tu yang rasa lapang je dada ni
Rasa seronok je
Mungkin juga kehadiran si dia sesaat itu
Terus berubah menjadi seriang riang kini
Mungkin lah~

Seronok pula kawan dengan adik baru ni
Macam macam yang kami disuarakan
Apa yang sepatutnya dikatakan
Simple sangat berkawan dengan dia
Tak susah
Senang :)
Paling best
Tergelak gelak sambil terkentut
Gelak pon kami ada stail sama yang sendiri
Satu tumpah darah
Satu kepala
Satu nasib
Satu kelas pula tiba tiba
Tu yang boleh ngam kot
Tahu,ada yang cemburu
Ada yang fikir lain dah
Macam macam dah didengar
Tak kesah lah
Hak kamu kan nak bercakap
Jadi terpulang~

Ingat ni je..
Aku tak kacau kau
Kau jangan sentuh aku
Setel tak? okay kan?
:)

Friday, July 2, 2010

"mak,cepat lah amik report card AYIM... "

"mana boleh,sekarang pukul 1 kan? cikgu ayim tak solat jumaat ke. tunggu kejap lagi"
beberapa jam kemudian...

"mak,orang solat jumaat dah balik,cepat la.."

"kejap,mak nak masak"

beberapa minit kemudian...

"mak mak... dah pukul 3 nih,bila mak nak pegi sekolah ayim? nanti cikgu marah..."

"tunggu,mak nak solat dulu"

beberapa minit kemudian lagi....

"MAKKKKK!! cepat lahhhhh.... ayim nak tengok la ayim dapat no berapa...mak ni lambat sangat la..borak borak je.. bla bla bla balaaaaa....."

terus ambil kunci kereta.. hehehehe

Berbeza betul la zaman i sekolah dulu,kalau time nak amik report card,sumpah takut.
Kalau boleh tak nak bagitau pon kat mak.bukan pandai sangat pon. Kang bikin malu mak je bila tengok kad tu. Ni beriya betul adik i suruh mak i pergi amik juga. Bila mak datang je sekolah,mesti mak i borak dulu dengan mak mak yang lain. Lepas tu depa pon sibuk la bergosip pasal tempat tuisyen paling bagus lah,paling elok,cikgu mana paling bagus,anak makan apa nak pandai,anak pakai beg brand apa lah.macam macam.
Paling i ingat bila masa form 4,masa tu Ustaz Azmi yang jadi guru kelas 4PAB. Sebelum mak jumpa Ustaz,mak borak borak dengan mak budak lelaki yang i suka. Memang tergedik gedik suka lah time tu kan. Semua dah tinggal kenangan.  :)

Thursday, July 1, 2010

Tarikh- 2 July2010  
Kan aku dah cakap
Sekali orang tipu aku
Inshaallah sampai mati pon aku dah tak percaya dah 
Tak kisah lah sedara tak sedara 
Macam lah kau tak kenal aku lagi
Nak kencing aku lagi? YA SILAKAN!! 
Lepas ni,apa kau cakap  
Masuk telinga kanan,keluar telinga kiri je 
Aku silap lah,buat baik dengan salah orang 
Percaya bulat bulat dengan salah orang 
Patut lah kawan kau ramai kan? keliling pinggang kot kawan kau.   
HAHA!
Tuhan je yang tahu macam mana aku rindu dia
Marsheila Razali
Tahan je selagi mampu :'(