Friday, March 12, 2010

Kalau dah kata kawan,tak kan putus punya

setuju tak dengan status tu? mesti ada yang setuju kan. sebab memang betul. jarang kita tengok kalau kawan lagi2 dah kata BFF akan putus kawan. kalau gaduh hal remeh temeh tu biasa la,kata perempuan kan. orang tuh beli handbag lawa pon kita dah marah semacam. so bila umur dah semakin matang,kita sendiri dapat menilai benda tuh harus bergaduh atau tak. ni kalau nak tacing tacing pondan je bak kate kawan i bernama Ismail Ali,baik kawan dengan budak sekolah je.Kadang2 rasa menyampah la bila ada kawan2 yang mengadu pasal gaduh2 ni,ok normal la sebab sedangkan lidah lagi tergigit kan,ini kan pula kawan2 rapat. Selagi benda boleh setel tanpa masuk2 mahkamah ni,kita slow talk sudaaaaa.
Ok kenapa i buka cerita ni sebab,i pon melalui benda yang sama. I sedang bergaduh dengan kawan lama i yang duduk kat kolej kuantan dulu. Sebab apa i gaduh dengan dia? yee semestinya sebab i kecil hati dengan sikap dia. Benda tu tak pa la i simpan je, biar kawan2 rapat yang lain je tau. Bila dia mintak maaf, i buat tak tau,dia msg i tak penah balas,dia call banyak kali i tak angkat,dia mintak tolong kawan lain i tak hirau kan,dia add kat fb i tak approve,dia call rumah i dengar suara dia i letak balik....kejam tak??
tapi tapi tapi,itu semua hanya lakonan je. kita tunggu next blog akan datang. ada benda best akan berlaku. :)
kami suka pakai baju kaler yang sama, kalau pergi kelas pon mesti nak sama kaler.
kalau pergi mana2,mesti kitaorang duduk sebelah2.
Tengok,sampai skandal pon kongsi kongsi tau.rindu lak kat ashraf ni
shopping raya pon sama2.masing masing tau taste masing2. apa dia suka,mesti i pon suka,begitu la sebaliknya
 hamni ni suka pink,sebab dia nampak comel je kalau pakai pink. i pon sama. dulu la,sekarang dah dewasa sikit ni macam segan lak nak pakai barang2 pink je. hehehehe
masa ni kami ditugaskan untuk masak lauk berbuka untuk budak kelas. walaupun macam kelakar+tak pandai sangat+dapur meletup+gangguan kawan2lain+masak pakai tudung i berbaju kurung tapi sangat kenangan. :)
 SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL SAMPAI BILA BILA OKAY
<3



5 comments:

  1. kak leha kurusssssssssssssssss!

    ReplyDelete
  2. tyra- gemok ok!!
    lutfi-kamon!! join our group! hehehehe. lps publik speking leh lpk lg. :)

    ReplyDelete
  3. heheh ok sahaja!but siapalah saya kan to join your group!huhu..;(

    ReplyDelete
  4. heyy kamon la my mentor! ahahahha. berat i turun lg. :))
    cpt2 la present public spking. nak tgk benda tuh. huhuhuh.

    ReplyDelete