Friday, February 12, 2010

masih ada yang sebegitu rupanya

Tepat jam 7 pagi, i dah bangun sebab mimi dah pesan kita kena gerak awal. dia ada majlis khatam quran kat rumah nya petang nanti. so i dengan mas pon memang dah sangat2 teruja nak balik.kitaorang gerak dari pineng dalam pkol 930 am. then around pukul 1230pm lebih kurang dah sampai kl sentral. pakcik mimi bawak kereta memang laju okayyy! tengggsss pakcik!! :D

Dah sampai je kitaorang decide nak makan kfc! gila rinduuuu kl sentral. rasa macam nak cium2 je lantal kl sentral tu tapi kang over sangat la pulak. belajar kat pineng je pon. hehehhehe. dah la si MAS ni bawak anak dia(elmo) tu semua stok nak pandang. gila busy body dorang ni kan. pandang sikit2 dah la ni ada yang tenung macam nak curi je elmo tu.yang si mas ni boleh depan orang pon still nak manja2 dengan elmo. haihhhhhh macam2 la kawan2 sengal ubi i ni tau. tapi akak masih sayangggg korangg okayy!! <3

Okay bukan tu sebenarnya yang i nak cerita hari ni. kisah nya begini, adalah seorang makcik cina umur dalam 50plus2.badan dia sihat.tenaga dia pon nampak ok. tak da la jalan bertongkat ke,kerusi roda ke kan.tapi apa yang buat i kurang senang tengok makcik ni, dia boleh dari meja ke meja,mintak makanan. sedangkan ada yang tengah makan pon boleh terbantut selera melihat gelagat makcik ni. dia akan buat muka macam nak nangis,lepas tu mintak duit sekali lak tu. bukan nya i cakap mintak derma tu keja yang teruk,tapi masa tu i tengok,ada la  4 5 meja dah dia dapat ayam+roti+air+wages. banyak kot dia dah makan. dan cara dia makan sangat la gelojoh+pelahap. lepas dia makan,dia mintak lagi kat meja2 lain and makan lagi dan makan lagi. kamon la makcik,orang boleh nampak kot makcik ni bukan nya tengah kelaparan tapi memang makan tu ikut nafsu.lagi satu,jangan la time orang tengah sedap2 makan pon makcik boleh datang kat orang tu. kesian dia. i rasa,makcik still boleh bekerja. nasib baik la manager kfc tu tak halau makcik. tapi,ada juga advantages dari kisah ni. contoh nya,masa ni la kita boleh nampak kesan 1 MALAYSIA. orang melayu dan orang india pon sama2 tolong makcik ni. lagi satu bila kita tengok orang susah,tak da siapa pon yang berani halau and diorang semua layan dengan cara yang amat baik dan sopan santun! haaaaa sikap macam ni lah baikkk punyeee! :D

p/s: i dengan mas beli handbag baru yeayyyy!! :)

1 comment:

  1. omg, elmo tu macam baby mas ok. hahahaha. nasib baik dye tk mintak tetek an? hahahahahaha :D

    oh makcik tu, sian mmg kesian tp tak elok lah semua ni. cam menjatuhkan maruah dak?

    whatever pon, kita have fun walaupun kejap je kt kl sentral.

    dengan nak beli beg and kuarkan duit. dengan suffy dah mara2 sbb lmbt lah. mmg best! hahahaha. kak leha ada beg merah, LEHA HOTTT ok???

    ReplyDelete