Wednesday, January 27, 2010

SEDIH

Kalau dulu.
apa2 je cerita terbaru mesti dia bagitau i. apa2 je. walaupun i x la serapat kazen i lagi sorang ni.

Kalau dulu..
dia dapat masuk apa2 pertandingan,dia akan bagitau i awal2,lepas tu mesti pasti kan i datang untuk support dia. 

Kalau dulu..
kitaorang selalu msg2 tanya kabar..

Kalau dulu...
dia selalu bagi sepraiz kat i,benda2 yang tak kita jangka...seronok sangat..


Kalau dulu..
selalu juga tegur2 kat fb ke,ms ke...


Tapi tu dulu la...
Sekarang dah lain..
Betul kata orang,manusia cepat berubah..
Lagi2 pasal duit...
Sekelip mata je dah lain..


kan best kalau macam dulu... :((



Monday, January 25, 2010

Pagi Di Kapitan

Lepas breakfast...

kak leha,meh sini kita tengok tangan kiri kak leha...
............

ok, kak leha ni kadang2 senang dapat duit dari parents,kadang2 susah...
lepas tuh kak leha ni ramai kawan dan kawan...
last sekali pasal jodoh...orang tuh dah ada kat depan mata cuma kak leha je tak sedar...

:))

Saturday, January 23, 2010

Forever 21

Part 1

malam malam buta dorang buat kejutan . serius tak dapat agak pon dorang nak beli kek sebab hampir seharian bersama. tak da pon dorang singgah mana2 kedai ke, apa ke. rupa2 nya suruh jiran(classmate) si munir dan nazrol belikan kek malam tuh. padan la jumpa kat bawah dorang tak tegur pon. masing2 buat muka. :D



kek tuh comel sangat. sebab tu makan satu slice je. ahahhaha. tapi sumpah kek tu comel. tengs tau kawan kawan rumaaahhhhh!! :)

hahhh! kan dah cakap sedap. ni x sampai berapa minit dah nak abis. semua kena tenyehh kek kat muka. tapi tak boleh la nak uploads,semua tak bertudung. :D

nih la dia housemate i yang sangat2 baik hati. terharu sangat malam tuh. sampai tak boleh tidurrr(yelah,call org kan,maxis kasi hadiah call free)  tapi mimi tak ada,dia pening lak time ni. before tu teruk juga dia kena baling kek. so lepas ni semua bersiap sedia juga yeee. kak leha akan balas satu persatu. jangan risau la. ahahhahaah
thannnnnxxxxxx babeeeee!! sayangggggg korang! :)


*sorry,pic tak banyak. paham2 la kan anak dara duduk rumah macam mana. hehehehe

Wednesday, January 20, 2010

good byeee fayruff


FAYRUF-
classmate kat uitm pineng. boleh dikatakan agak rapat dengan dia. mulut sangat sangat bising.tak reti duduk diam. suka sakat orang.menyampuk cakap orang.(kadang2 lec tengah mengajar pon dia suka menyampuk). suka menyanyi. kuat2 lak tu sampai ramai budak kelas bengang. kalau kat kichen suara dia je la yang memekak. ada je tak kena. itu la. ini la. i ingat lagi last sem,before present kat chef makanan yang kita dah buat,ada satu ayat mamat ni memang kasi i nangis. dia kata,dia tak hahal kan apa yang i amik dari group dia(ada lahhh).

time ti memang rasa nak sepak je mulut dia tapi malas nak gaduh(sebab i kan memeng kakak yang baik,heheheh) tapi benda tu kejap je,lepas tuh kitaorang baik2 balik. buat macam tak da pape yang berlaku walaupun sebaliknya.Aruf(i pangil dia aruf) ni banyak share cerita dia kat i. pasal dia gaduh dengan kawan2 dia,pasal bf dia semua pon dia cerita dengan i. maybe sebab i ni suka mendengar bila seseorang itu bercerita kot.ada juga kawan2 kelas tanya,macam mana akak boleh tahan dengan mulut aruf tu. i diam je la. :D


tapi hujung last sem lepas,dia ada bagitau,dia nak tukar kampus. sebab tak boleh bawak culinary ni. aruf memang minat masak,tapi dia terkejut bila ada subjek yang tak da kene mengena macam retailing.managment.ect.mula2 i tak amik peduli sangat. sebab i tak yakin dia dapat masuk Diploma Seni Lakon tu. bukan calang2 orang dapat masuk. dia pon apply last mint cakap nak tukar kos.


tapi semalam,masa kelas Marketing,aruf tiba2 bagitau i dia dapat masuk. and reg lagi 2 hari.SUMPAHHH I TERKEJUTTT pastu terus menangis time tu. i bukan buat2 nak sedih ke ape. tapi sangat2 terkejut. 
ada kawan i nampak dia tanya,i ni nangis kegembiraan ke...tak..i nangis sebab fayruf dah nak pindah..lepas ni dah tak dengar suara sumbang menyanyi. haaaaaaaa sedeyyy nyeeee. :(


fayruf,akak harap sangat aruf boleh berubah,mula kan hidup baru. jadikan apa saja yang berlaku kat sini sebagai pengajaran. kat uitm shah alam tuh lagi seronok. nanti cuti sem kita jumpa la ok. umah akak belakang je uitm pineng. :D







Thursday, January 7, 2010

bye bye 2009, hye hye 2010

kejap je dah 2010. rasa macam baru je nak besar. okay tahun ni dah 21 !!!!. dah jadi anak dara sunti. tapi rasa tak macam 21 pon. ahahhaha. tak matang bak kata budak budak. :)

malas nak taip panjang panjang. nak bagi list azam baru je.

  • nak kurus-target turun 20 kilo++
  • nak jadi lebih sopan-sebab ramai sangat cakap i ni kurang sopan kadang....daaaa~
  • nak masak macam macam recepi-lepas tuh post kat blog,so u all boleh tengok dan try laaa!!
  • nak jadi lebih pemurah
  • tak nak joyah sangat(sikit2 je)
  • tak nak tinggal solat-inshaallah
  • tak nak ngumpat orang dah-harap2 la~   
  • tak nak malas malas dah!!! -lagi2 pasal study
hah tuh je la. buat banyak2 pon over pulak.
:)

 


 






 




 


 WELCOME 2010