Friday, November 26, 2010

Senang-senang je nak cakap perempuan murahan kan. Tak baik nilai orang sebegitu. Hak dia nak merokok ke beromen ke apa je lah. Awak tu mahal sangat eh? 
Oh ya,mahal lah juga. Awak sendiri yang mintak couple dengan lelaki,mahal tu.

Sunday, November 21, 2010

Najwa. Yang Teristimewa

Najwa. Baby ni anak kazen ayah. Anak mak su Safura. Sekali pandang memang dah nampak lain kan. Tapi Najwa ni baik sangat. Tak kuat merengek. Ibu dia cakap,nak jaga dia pon senang. Nak tidur kan pon senang,tepuk tepuk je belakang Najwa. Sumpah i cakap,i sayang betul baby ni. Dan bila i dah dapat pegang baby ni,jangan harap lah sesiapa nak pegang dia pulak. Tak sabar nak tunggu dia besar. Nak cium cium dia lagi.Nak borak dengan dia. Nak bawak dia jalan jalan. Rasa macam nak mintak izin ibu dia nak jaga dia seminggu. Kalau dapat,alhamdulillah. :))




Friday, November 19, 2010

Westlife & Diana Ross - When You Tell Me That You Love Me


I wanna call the stars
Down from the sky
I wanna live a day
That never dies
I wanna change the world
Only for you
All the impossible
I wanna do
Diana:
I wanna hold you close
Under the rain
I wanna kiss your smile
And feel the pain
I know what’s beautiful
Looking at you
In a world of lies
You are the truth
All:
And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me
Mark:
I wanna make you see
Just what I was
Show you the loneliness
And what it does
Diana:
You walked into my life
To stop my tears
Everything’s easy now
I have you here
All:
And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me
Mark:
Ooooooh
Diana:
In a world without you
(Mark: world without you)
I would always hunger
(Mark: I will always hunger)
All I need is your love
Mark & Diana:
…to make me stronger
All:
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
(Mark: Matter where you are)
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me
When you tell me that you love me


*Lagu yang hampir setiap hari saya dengar time dulu dulu.

Tuesday, November 16, 2010

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Lama gila tak updates BLOG. Busy dengan kerja itu ini. Busy lah sangat kan. hahaha.
Akan tukar semua benda benda kat blog ni. Nak mulakan dengan kisah baru. Cerita baru. Kehidupan di Langkawi yang baru. Zaleha Zulhairy yang baru. Dan teman baru. :)
Tunggu je okay.

Wednesday, September 8, 2010

Dah la doh, cukup2 lah. Dah sampai tahap rimas dah ni. Sila berambus Nazmin Saget. Tolonglah paham bahasa melayu. Nak cakap sabah aku tak reti sangat. Kerjasama kau amat aku hargai. tq

Thursday, September 2, 2010

Wednesday, September 1, 2010

Episod 2

Aku nampak usaha kau. Aku betul betul nampak usaha kau kali ni nak pulihkan kembali keadaan. Turun juga egois kau yang sangat meninggi ke langit setinggi Gunung Kinabalu. Kau kalah dengan aku sayang. Kau dah kalah. Kau tak perlu mengaku lagi semua itu. Maaflah,belum terbuka lagi perasaanku untuk memaafkan kau. Biarlah sebegini. Aku pilih jalan ini. Biar aku tahan sakitnya. Kalau ada,adalah pok. Kita biarkan Dia membuat kerjaNya.

Tuesday, August 31, 2010

Hari hari tengok video GBC bah. . . .

Cepat lah 2 Sept 2010!!!!!

Tak sabar nak balik Shah Alam!!! Lama sangat dah tahan ni!! Esok lepas habis kelas serving terus gerak Jusco beli barang kejap lepas tu terus merempit ke jeti!! Bus pukul 1 pm!! So agak agak sampai pukul 6 petang!! Insan-insan tersayang menunggu di sana!! Ya Allah,selamatkan lah perjalanan aku ke kampung halaman esok!! Aminn :)

Search - Fantasia Bulan Madu

Mood lagu minggu ini..





Demi cintaku pada mu
Ke mana saja kan ku bawa
Ku hujung dunia ke bintang
Kejora

Demi cintaku padamu
Kukorbankan jiwa dan raga
Biar pun harus ku telan
Lautan bara

Bulan madu di awan biru
Tiada yang menggangu
Bulan madu di atas pelangi
Hanya kita berdua
Mengecap nikmat cinta
Yang putih tak terbendung
Sesuci embun pagi

Andai dipisah
Laut dan pantai
Musnahlah ilham
Hilang pedoman

Andai dipisah
Cahaya dan bulan
Gelap gulita
Musnah asmara

Deactivate

Dah deactivate acc FB.
Buat sementara waktu ni je.
Jangan tanya kenapa.
Banyak sangat musibah waktu terdekat ni.
Mungkin alasan yang sama time close acc MS dulu.
:')

Friday, August 27, 2010

Tak da mood langsung raya kali ni. Asik terbayang bayang kejadian malam tu. Sakit. Susah nak lupa.

Sunday, August 22, 2010

Buka puasa kali ini ditaja oleh Massy Snd Bhd. :)
Tengs Massy! :)



Meja tu sangat kecil. Mana lah muat makanan kitaorang.

Cuma meniru gaya senyum Massy tapi tak berhasil. Macam nenek kat Gombak tu je. 

Baju Massy dah sama dah dengan menu card tuh. 

Dayah muka ngantok la tuh. Budak ni memang kuat sesangat tidur. Badan slim gak. hmmmmm


 Nisa buat muka sabah dia pulaaaaaak. Haaaihhhhh geram aku!!

HAaaaaaaaaaa cha paling bagus. Muka senyum  je. Manis. Ayu. Anak dara lah kata kan.
*memang la sebab hang tak puasa!

Bergambar bersama menaja pada malam itu. 

*time makan tak amik gambar langsung sebab tak baik time makan sibuk bergambar. Tak sopan.*
Menunggu ketibaan Abang Lan. Awwwwwwwww!

Saturday, August 21, 2010

5 Cukup lah

Petang semalam, Amy kawan i pegang  jari jari comel i ni. Dia cakap.
" Akak, ni ustaz amy yang cakap,kalau jari kita bulat bulat,subur tau. Kak leha ni subur lah ni. Nanti dah kawin mesti anak ramai.
HAHAHAHAHHA! "

okay tak nak ramai ramai, kembar 5 cukup la kan?
:)




Friday, August 13, 2010

Edisi terpaling khas untuk Nazmin Saget

Mulai sekarang,aku anggap kau sama je macam penagih dadah kat tepi lorong tu. Hidup tak ada masa depan. Kau jijik. Kau tak layak berkawan dengan aku. Aku dah bosan dengan kau. Aku dah penat layan kau selama ni. Aku menyesal tak dengar cakap orang pasal kau . Okay sekarang masa untuk kau berambus pergi mati. Fin.

Saturday, August 7, 2010

Dan pabila tak sabar nak balik kampung halaman :)

Awal puasa ni dah plan nak balik rumah. Nak puasa,sahur dengan family.Nak bagi hadiah kat adik adik. Nak buka puasa rumah nenek,jumpa saudara mara. Nak celebrate birthday kawan baik. Nak buat cheese cake kat si dia.
Sangat tak sabar lah. :)

Wednesday, July 28, 2010

Dah la songsang .Banyak cakap pula.Betul kan diri u dulu.Baru boleh sibuk sibuk u boleh sound orang lain.Ish bodoh laaa.I silap pilih kawan kali ni.Terasa bodoh sebodoh bodoh alam tau tak.Geli pon ada kot sekarang ni. hahaha. Harap muka je lah. Lain? Macam haram.


Saturday, July 10, 2010

Sepupu pernah berpesan,

"nikmatilah saat gembira ini sebaik mungkin,bila kau dah sakit esok,kau akan rasa sakit sesakit sakitnya."

YA. Aku nikmatinya sekarang. Dan aku juga pernah sakit sesakit sakitnya :)

Wednesday, July 7, 2010

Dapat Keluar Dengan President French Club Uitm lah! :))

Bangga sangat tau dapat keluar dengan dia nih.Bangga gila chek habaq mai. Dah la hot,hensem,jambu,ramai junior minat,senior apatah lagi.
Fuhhhhhhhh berpeluh peluh before jumpa dia. Debar debar je rasa. HAHAHAHA. Ayat penipu lagi membodek.
Lutfi Syafiq. Budak kedah yang sama sama study kat Uitm Pineng dengan i. Dulu lah. Sekarang dia dah berhenti belajar. Nak kawen katanya. Pemalas dia nih. Unta padang pasir pon tak malas macam dia. :P
Ayat penipu lagi, hehe,dia ni sambung belajar kat Mahsa University. Dapat peluang SPA. 
Dapat lepak kejap je pon. Dah lama tak bersembang. Makin banyak mulut dia ni.Tak kesah lah,janji kami tetap berkawan sampai bila bila :)
 Makin tembam kan? Tak pa la,hang ada jusmate. hehe

Budak ni toksah citer lah,makan dr rozmey pon belum tentu kurus. :)

Cup cakes. Nyuuuummmmm nyummmmm! 

Kebetulan je nih pakai biru,tak da makna nak sweet sweet pakai sama. kan kan?:)

 Dia cakap dia naik 10 kg,dia tipu. i yang macam naik 10 kg. malu i, malu...
ahahahahhahah

Monday, July 5, 2010

Ketara sangat kah?

Nampak kan saya semakin happy? 
Ramai dah tegur
Lebih la 10 orang
Sebab tu bila sampai Pineng,
Ada yang komen benda yang sama,
Tak terkejut pon :)
Asik nak senyum je
Gelak je
Dulu tak macam ni ke?
Ada yang tanya,
happy happy sangat ni..
Dah ada pengganti ke?
ohhh tidak
Mana mungkin bha :)
Mungkin usia makin dewasa
Kita terasa nak berubah
Terasa semakin matang
Lalu perasaan dengki,sakit hati,cemburu,benci,menyampah perlahan lahan dihalau
Tu yang rasa lapang je dada ni
Rasa seronok je
Mungkin juga kehadiran si dia sesaat itu
Terus berubah menjadi seriang riang kini
Mungkin lah~

Seronok pula kawan dengan adik baru ni
Macam macam yang kami disuarakan
Apa yang sepatutnya dikatakan
Simple sangat berkawan dengan dia
Tak susah
Senang :)
Paling best
Tergelak gelak sambil terkentut
Gelak pon kami ada stail sama yang sendiri
Satu tumpah darah
Satu kepala
Satu nasib
Satu kelas pula tiba tiba
Tu yang boleh ngam kot
Tahu,ada yang cemburu
Ada yang fikir lain dah
Macam macam dah didengar
Tak kesah lah
Hak kamu kan nak bercakap
Jadi terpulang~

Ingat ni je..
Aku tak kacau kau
Kau jangan sentuh aku
Setel tak? okay kan?
:)

Friday, July 2, 2010

"mak,cepat lah amik report card AYIM... "

"mana boleh,sekarang pukul 1 kan? cikgu ayim tak solat jumaat ke. tunggu kejap lagi"
beberapa jam kemudian...

"mak,orang solat jumaat dah balik,cepat la.."

"kejap,mak nak masak"

beberapa minit kemudian...

"mak mak... dah pukul 3 nih,bila mak nak pegi sekolah ayim? nanti cikgu marah..."

"tunggu,mak nak solat dulu"

beberapa minit kemudian lagi....

"MAKKKKK!! cepat lahhhhh.... ayim nak tengok la ayim dapat no berapa...mak ni lambat sangat la..borak borak je.. bla bla bla balaaaaa....."

terus ambil kunci kereta.. hehehehe

Berbeza betul la zaman i sekolah dulu,kalau time nak amik report card,sumpah takut.
Kalau boleh tak nak bagitau pon kat mak.bukan pandai sangat pon. Kang bikin malu mak je bila tengok kad tu. Ni beriya betul adik i suruh mak i pergi amik juga. Bila mak datang je sekolah,mesti mak i borak dulu dengan mak mak yang lain. Lepas tu depa pon sibuk la bergosip pasal tempat tuisyen paling bagus lah,paling elok,cikgu mana paling bagus,anak makan apa nak pandai,anak pakai beg brand apa lah.macam macam.
Paling i ingat bila masa form 4,masa tu Ustaz Azmi yang jadi guru kelas 4PAB. Sebelum mak jumpa Ustaz,mak borak borak dengan mak budak lelaki yang i suka. Memang tergedik gedik suka lah time tu kan. Semua dah tinggal kenangan.  :)

Thursday, July 1, 2010

Tarikh- 2 July2010  
Kan aku dah cakap
Sekali orang tipu aku
Inshaallah sampai mati pon aku dah tak percaya dah 
Tak kisah lah sedara tak sedara 
Macam lah kau tak kenal aku lagi
Nak kencing aku lagi? YA SILAKAN!! 
Lepas ni,apa kau cakap  
Masuk telinga kanan,keluar telinga kiri je 
Aku silap lah,buat baik dengan salah orang 
Percaya bulat bulat dengan salah orang 
Patut lah kawan kau ramai kan? keliling pinggang kot kawan kau.   
HAHA!
Tuhan je yang tahu macam mana aku rindu dia
Marsheila Razali
Tahan je selagi mampu :'(

Wednesday, June 30, 2010

Apa niiiiihhhhhhhhh
Macam mana boleh tersuka dia niiiiiihhhhhhh
Alaaaaaaaaaaahhhhhhhh
Patot lah asik nak contack dia jeeeeee
Habisssssss habisssssss akuuuuuuu! 
Rilex rilexxxxx
Buat bodoh jeeeee lahhhhhhhh
:)

Terima kasih Cinta,Untuk Segalanya.. ..

Dapat award ok!!!!!
huhhhhhhh!!!!
Tengs ATHIRAH NAWANG <3

PD sahaja lah!

Pd je pon. Poyo kan nak update kat blog. hehehe.
Boleh pula bila abg driver hensem(azrol) dah ambil semua kawan kawan,baru nak plan jalan mana. Ada yang ajak sunway je,ada yang ajak genting,ada yang ajak mandi sungai,last last PD je lah.
Tapi best la juga,sebab satu keta sumbat 6 orang. I yang besar ni memang la kena duduk depan. Hehehe. :P
Lagi satu,time ni sakit sikit,mula nak period so budak budak korang tak boleh nak kacau aku! Ni warning oleh YUNK kepada kawan lain.

Gerak dalam pukul 12 pm. Sampai adalah dalam pukul 1.30 lebih kurang. Terus cari nasik kau,masing masing kebulur. Lapar je muka. Makan lauk panas,sumpah i bagitau,PEDASSSSSS GILO! Makan berpeluh peluh kot. Fuhhhhhh tapi memang sedap lah! Tengkiu makcik,dah la murah,sedap pula. :)

Time ni dah sampai kat Rumah Api. Si nad tu memang suka membaca. Mana mana ada tulis apa apa dia lahhh yang rajin baca. :)
Okay bila dah naik je kat atas Rumah Api tu,korang akan nampak satu permandangan laut yang sumpah sumpah sumpah lawa! Tak terungkap dah ni,memang sangat lawa. Tengok je bawah memang gerun sikit la tapi rasa puas. Subhanallah. Cantik sangat. :)

Dah dah,kalau nak upload semua pic kat tempat tu sampai esok pon tak habis. :)
Destinasi seterusnya,TELUK KEMANG
Apa dia Radzi? Teluk Kemang. Bukan Cemang la,Kembung la,Kumin la,Lemang laaa. 
:))

Lepas ni kami naik bot pula. Ini kerja gila sebab lagi sekali tak plan pon nak naik bot pi mana mana. Ni tiba tiba ada abg BOY ajak naik bot .Ni pon best. Korang try la naik. Memang terkencing kencing lah naik bot ni, laju teramat. Abg boy ni suka lak tengok kitaorang dah terjerit jerit mintak tolong. Naik bot ni RM 10 seorang. Dia akan bawa korang ke satu pulau jauh sikit,kat situ boleh la bergambar. Kalau nak suruh dia amik korang lewat lewat pon tak apa,kot lah ada yang nak lepak lama sikit kan. Kot kot tak nak orang ganggu ke. hah ok la tuh! :)
Seronokkkkkkk. !!
DAH BALIK.
BYE BYE PD
JUMPA LAGI
:)))))))