Tuesday, October 13, 2009

Jalan Pulau Pinang Yuk!

091009...
12.45 pm...
jumaat...
dalam kichen saucier...
tengah makan2 makanan yang dah siap dimasak oleh chef..
anys msg...

"wei,ak dh sampai jety,nt aku dtg kolej ko,ko tgu kat dpn tau..ak mls nak masok hostel ko,aku pkai short je ni..kang pak guard marah..siap cpt2 tauu!!!"

ak balas..

"ok2,tggu je..ak dah abih kelas aku gi kat ko,ko jgn gi mane2"

dekat 2 jam anys tggu kat bus stop dpn uitm pulau pinang tu,sian lak tp nk buat cam ne,aku ade kelas..
sampai2 je ak ngn beg baju,ngn hati yang gumbira nak berjalan kat pineng ngan anys nie tercapai gak...huhuuhu

dah jmpe kat bus stop tue,kami pon bersalam2 beramah mesra. mcm dh lame sgt x jmpe kan.
anys berkata..
"gile lame siap,penat ak tggu kat sini.nasib baik kene kacau ngn bangla2 td,dah jom gerak jetty.kang nak crik keta sewa lg.dah la x tau jln ni,sesat gak kang"

"ye la,ak nk kene kemas2 kichen lg,nak siap2 lame kot.dah jom grak"

tetibe....
ade sorang mamat@pondan langgar ak dr blakang..then jerit2..

"yeahh kita dah sampai pineng,kita dah smpai pineng!!!!"
E'ZHAM!!!!
hahahahhahahahhahahahha
sumpah xtau pon die ade.terkejot gile la kot. xsangke trip ni die join. nak nanggeh time tu,bkn shj sbb gembira tp takot gak. bkn ley caye kazen ak sorg nie kan.kang mcm2 lg dorg plan.Lps tue terus hjakan g jetty,tggu la bus Rapid no. 702. dkt stengah jam tgu bus tibe dan kami mula mengatur jadual perjalanan sume. anys bingung,mane nak carik kete sewa,aku dah cakap byk kali..naik bus je la. byk bus kan,sng,jimat,x sesat.tp die cam degil,nak gak naik keta.xpe la.xkan aku nk melawan,die dah susah2 dtg sini,kang tensen lg.si ezham nie lak seperti biasa,tenaga die mmg agak luar biasa.asik melalak je. adoih!. penat kami melayan beliau. tp xpe la,sayang juga.:))
Hari ke 2
Lepas dpt kereta utk disewa,kami pun memulakan perjalanan ronda ronda. first,gi melawat Perangin Mall.kami kekurangan duit,nak gi cucuk dulu...
anys ckp....
"leha,ko gi cucuk dulu,aku ngan ezham nak jmpe kawan aku jap,die tggu kat atas...nt dah setel sume kita tgu kat dpn watson ni yee"

pelik..asal x nak gi skali..tp aku diam je la,xnak kasi ak jmpe kwn die kot
aku lak ckp...
"ok2 kang aku dah cucuk duit aku msg ko"

20 minit berlalu...
kami berjmpe semula di tempat yg dijanji kan. perut dah lapar gile.aku ajk g makan nasi kandar di HAMEED NASI KANDAR.tp si ezham ajk gi kedai hp dlu,nak beli apa tah.ak ikot kan je.start masuk kedai tu ak dpt rase lain.tgk air muke anys ngan ezham dah lain....ok nie msti ada something lg.

TU DIIAAAA......PIKAH PULAK!
hahahhahahha.bongok la budak2 ni.si pikah kazen rapat lg sorg ade gak rupenye.mmg lg terkejot beruk nak mati la ak.ape budak ni buat kat cni..tetibe pikah ckp...
"kak leha x tau,kitaorg dah lame rancang benda ni,hehehe".
  • bila pkr2 balik,patot la nape anys beriya nak naik keta,rupanya ade org lain lagi..
  • bila pkr2,nape la dorg kemas bilik beriya2 sgt sebelom kuar td,ade tetamu lain rupanya..
  • bila pkr2 balik,nape la ape aku plan sume dorg xnak ikot,ade plan lg best rupanye..
  • bile pkr2 balik,nape la anys suke sgt abg baby xda mlm tue,ada along rupanya...


ANYS
ko mmg sedara aku..terharu sungguh ats ape yg ko bt kat ak.time balik kite nangeh2 di jetty bersama.sedey do,xtau nape.ko betul2 paham ak.sayang kau!.siyes wei.:)
ALONG
tengs utk segalanya.wa tau lu cm sibuk skg,tp sempat lg nk jmpe lpk bersama kita2.sumpah wa xtau kot lu ada.seronok sgt.lu paham wa.lu suka wat wa happy.hope x kan terputus la hubungan ni. :)
PIKAH
wah!pikah dh join de group.nk wat2 kejutan sume.tengs ye pikah.seronok dpt lpk skali.wpon cam ade salah paham skit,ala bese la tu kan dlm mane2 hubungan pon msti ade skit gaduh2.tp lps tue kita makin ok kan?..hehe. sayang la kat pikah!
:)


NASI KANDAQQQ TAMBAHHHH! :)




E'zham pegang Turpedo... hahahaha..



Cendol time! :)




Anys,L3ha,Pieka





Bersama kawan di pineng,Pain,Diana :)



Bersama Mira...kawan baru :)






Lepaskan tekanan katenye..





Bergambar saja disini,sgt cantik ok disini!:))





anys " i lap u leha..."
leha "i lap u too muah muah....!!"
pikah "amir oh amir"







Aksi nak berak







Memamg lu paling ringan kan :)

No comments:

Post a Comment