Wednesday, December 30, 2009

Selamat Ulang Tahun E'zham

selamat hari jadi dear!

semoga panjang umur!

semakin hensem tahun depan!

kerja keras ye along!

wa sayang lu!

banyak sangat kenangan kita lalui bersama

walaupun wa duduk shah alam,lu kuala lumpur

tapi bila wa cuti sem je,kita mesti jumpa

lepak lepak sambil sepak sepak

best best

tapi adakalanya mungkin ada yang terasa hati

biasa la tuh kan...

:')

*tak tau nak cakap ape. sebab tiba tiba macam sebak*


 
 
 



Monday, December 28, 2009

oh MOK



nak diet nak diet! haaaaaa bila nak kurus ni. :(

ok ok ni betul betul

nak kurus gak sebelum july 2010

sebab ape july?

ye sebab july nanti saya nak jumpa dengan kawan lama saya

nanti bila dia tengok saya..

ada dia akan berkata begini

"lehaaaaaaaaa,makin semangat kau sekarang kan!! bila nak kurus ni? AHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA!! "

ataupun begini

"lehaaaaaaaa,kau dah kurus sekarang. makin comel. haaaa macam ni boleh la jadi kekasih hati aku. :) "

okay saya jujur,saya suka dia..so saya memang nak kurus sebab dia. 

>>>>>so pandai pandai la buat keputusan. semuanya ditangan kau leha. kalau kawan lain boleh buat kenapa kau tak boleh? kalau kat biggest loser boleh buat kenapa kau tak boleh kan? :)

ok kali ni kena jujur lagi

berat sekarang 85 kg

dah puas makan,langsung tak diet beberapa bulan

so target nak tinggal 65 kg before bulan july ni boleh tak?

ye mesti boleh punya!! :D

Good luck leha!

Wednesday, December 23, 2009

Promise de Promise

Janji~ 
Pelik la sikap sesetengah orang ni. Cakap tak serupa bikin. Hari tuh cakap lain,nih cakap lain. Kan senang kalau berterus terang. Tak menyusahkan orang lain. I can't imagine what type of this people thinking while i say no when have some trouble. Stop lying sayang! U boleh panggil i sayang hari hari tapi tak nampak pon (gurl ok) Please respect others what are u try to do sayang. Tak kan benda kecik ni pon nak kena bagitau. Ok la ko mungkin sibuk bekerja cari duit lebih,tapi bila dah menyusahkan yang lain serupa ko duduk rumah je goyang kaki. Kesian kawan kawan i yang jauh datang tapi terpaksa cancel last minit sebab u. I tak marah pon kalau u cakap tak bole la leha, i busy...ok fine i tak handle benda ni. Tapi disebabkan u dah cakap nak join and one thing u cakap u sangat free,that's the reason lah sayang..again!. Dah banyak kali tau, ingat kan nak lupakan je tapi ni dah lebih. Ok next time kalau ada pape i bagitau u tapi memang i tak mengharap u ada~ memang mood gerammmmmm!!




Next time,jangan percayakan orang sangat!

Monday, December 21, 2009

Majlis Perkahwinan Abg Saudara= Abg Ayip : )


Hari ini bangun awal gila. Sebab nak ikut konvoi kenduri kawin ABG AYIP ni. AArrrhhggggg MENGANTOKKKK LAAAA!! Dah la malam susah nak tidur. Ni pagi2 dah kene bebel dengan mak,bangun bangunnnnn!!!
Minggu ni rumah pengantin perempuan,jauh..kat IPOH. Ada la 3 jam dari shah alam. Time raya haji tuh si pengantin lelaki ni dah minta tolong amik gambar sebab photographer tak sempat nak booking. Tu la time cuti sekolah ni memang ramai orang kawin. So dengan rela hati setuju la nak amik kan gambar. Tapi ayah pon amik kan jugaa gambar tadi....boleh tahan la lawa. 





serius pak..senyum sikit la.. orang minang ganteennggg!! heeheh



meh lipstik sikit meh  


pandang saneeeee....Senyummm!!

 
dah lama tak nonton live orang main kompang 


budak budak
 

ayah pengantin lelaki 


ibu pengantin lelaki 


mak juga nak tepung tawar.sabar mak,turn mak nak dapat menantu lambat lagi. ahahhahah 


sesi makan beradab

 
sempat lagi bagi syarahan ugama



 yeeaaayyyhhh cekik dia ayim! adik akak ni memang hebat!  


 cin dun(name baru) dan familynye 


 sara retrooo seyhh! 
  

 dia curik selendang dan shawl saya!!



























Friday, December 18, 2009

Happy Birthday Azrol

s
BFF  Laahhhhh!! 




I yang buat kek ni tau! :) 




Saje Nak Market Camera Nad 




Azrol Muka Terkejutttt 




Jangan Nanges Azrollll..Ni Mesti Nak Nangeh Tahan2 Je 




I Ngan Pieka Saje Nak Nyibuk. lalallalallaal



 
 Si Kembar Ni Pon Nak Nyibuk Sama :P 






Mereng2 Jappp!!  




Comel Kan Depa? love love La Korang!!

 

Kide! Last Jumpa Dia Time SPM dulu. Tak Berubah. Lembut Je Orangnye Bila Bercakap. Ramai Terkejut Dia Ada Malam Tuh. Hehehehhe 




Hensemmm Laaaaahh Tuh



Okeh! SELAMAT ULANG TAHUN KAWAN! :)





Saturday, November 28, 2009

TM NETT DI BUKIT BINTANG







\
Shell dah macam artis je tuh. Padahal nak sign untuk ambil benda free. Heheh





 Jumpa mereka pula. Mereka berdua masuk flash mob. Tapi tak sempat pula nak nonton.



Disebabkan hujan,begini lah jadi nye.



 
Tomok pon ada ok! I berdiri depan sekali. :)





 Ramai kan orang. Sesak gila.



Last pic huduh. benci! heheh

Kejutan Untuk Mama E'zham

Selamat Hari Jadi Makcik Samsiah :)
Cari hadiah,bunga,kek,cup cakes dan kfc di Shah Alam. Lepas tu terus ke Batu Muda gombak meraikan hari yangm istimewa ini.Mak cik samsiah ni mama ezham. Makcik ni baik orang nye. Suka ketawa sambil guling guling  ;))






Saturday, November 14, 2009

Final exam sudah habis yeaayy~

Last paper food hygiene tadi,setengah jam aku keluar awal. Tapi bengang gila aku tak boleh nak buat ada la 7 8 soalan(esei ok!!). Rasa dah rugi berapa puluh markah. Belum yang bulat bulat lagi,main tembak je. Apakena dengan aku hari ni pon tak tau. Nak kata excited balik umah tak jugak sebab parents aku amik esoknye. Dah la soalan yang aku tak dapat jwab tu soalan yang aku dah buat dan dah keluar past year paper!! ahhh!! Sengal!!
Mira roomate aku yang just baca sekali imbas soalan past year aku buat pon dia boleh jawab. Tah la. Benda dah lepas. Bukan boleh buat pape. Berserah je la. Janji usaha. Ayah pon cakap,keputusan belakang cerita. Yang penting attitude!! Ayah memang selalu bagi nasihat bab bab masa depan ni. Cuma kami adik beradik je mungkin tak nampak lagi kesan kalau ada bad behavior ni. in case kalau ada antara kami yang buat salah,semua akan kena ceramaaaha.(termasuk mak,ahhahahhah)
Kalau dapat bagus pon sebab meniru,sebab nasib je,sebab rapat dengan lecturer,tak payah la kan. So apa yang perlu aku lakukan lepas ini banyak berdoa je lah. Dah ni je yang aku mampu buat. : )

 


Muka bengang+bangang lepas jawab exam tadi.
Tapi happy sebab ada yang tegur baju dan selendang ni cantik. Hehehehhehe
Tengs babe :)

Friday, November 6, 2009

Mimpi apakah ini?..

Balik dari exam Hospitality tadi aku memang dah bajet nak terus tidurrr. Malam tadi dekat pukul 5 am baru mata boleh lelap. Siot je. Time tidur,aku dapat satu mimpi. Tak tau asal boleh mimpi budak ni. Adakah sebab problem yang timbul antara kami berdua sejak akhir2 ini? ataupun aku terlalu pikir pasal dia? ataupun aku RINDU dia??...
Dalam  mimpi tu kitaorang ramai2 lepak kat umah aku. Aku ada buat makan2 tak ingat untuk apa. Tapi saudara2,kawan2 suma ada. Macam hari raya pon ada sebab aku pakai baju kurung time tue. Dalam mimpi tue si mamat ni baik,xda la emo2 pape. Kami berlari2 berkejaran main apa tah sambil pegang botol spray. Pieka pon ada malam tu. NAd ada. Acap ada.Yunk ada. RADZI X DA.... Ahahhaha.
Sebenarnya kawan aku yang bernama AZROL ni antara kawan lelaki yang cpt emo,cpt terasa pape if sape2 pon ada wat something. Memang dulu aku penah marah si azrol ni sebab....adalah x bole bgtau. So aku memang rengang dengan dia dah dekat 2 bulan...!! Gila la x kawan dah 2 bulan,mak aku cakap kalau x kawan lebih 3 hari dah dohsa. Tp aku xda niat lain,kami dah pakat untuk sepraiz birthday party dia hujung bulan ni. Ye kami semua satu geng dah pakat! :)
Tp kan,sesungguhnya aku gila teramat rindu nak borak,ym,gosip suma suma la ngan dia. Aku tahan je selama ni kalau nampak dia on9,xkan aku nak tegur kan. Buat bodo jer la. Kadang2 kalau aku nak ngadu pape pon aku suka cter nagn dia.  Pasal kwn lelaki ke,pasal diet ke,pasal emo pape ke. Sebab dia antara org yang suka mendengar masalah orang dan akan cuba setel kan disamping beri sedikit nasihat@kata2 peransang.
So AZROL,aku nak mintak maaf mungkin ko ada terasa kot. Pasal benda tu. Tapi ko tggu nanti kitaorg kasi ko sampai nanges nenges. KAWAN.
YEA KAWAN  :) 





Ni la dia AZROL si kuat melantak~

Wednesday, October 28, 2009

hp pulak hilangggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! haram sungguh!

ape ni...aritu shawl. ni hp lak..??! lps ni tah pape brg lain lak hlg.hp murah je kot.ak pon x perasan lak samada org amk atau ak yg cicir kan.gile sayang kot no tu.haaaaa geraaammmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. cm ne nk hidup tanpa hp ni?..nk beli xda duit.(sobs sobs)...
so mule2 hidup tanpa hp cam merana skit hidup.nak msg,nak call org susah.ye lah walaupun saya tidak punyai pacaran.tp cam pelik je hidup seorang anak remaja sunti x guna hp.....
oh tidak! kembali kan hp murah sy pelis.tp mungkin ada hikmah bila x da hp.xda la aku teringat je kan si dia yang bangang lg dayus.kalo x,asik baca msg lama2 dia,rase lain jee.hikmah lain mungkin skg musim exam,so sng nk fokus study(poyo).hikmah yg lain...xtau la. bak kate anys,ade lg hikmah bsr lain nak dtg. haha. sabar je la leha...

Monday, October 19, 2009

shawl kesayangan hilang...haaaaaa.... :(

sape la amik aku nye shawl ni
dah la sayang gile shawl tue
shawl yg mule2 aku beli mase nak start pakai shawl
dah la kain lembut
senang nak pakai
muke aku nmpk lebih angun kalau pakai shawl tue
benci2!!
addddddddoooihhhhhhh!!

Tuesday, October 13, 2009

Jalan Pulau Pinang Yuk!

091009...
12.45 pm...
jumaat...
dalam kichen saucier...
tengah makan2 makanan yang dah siap dimasak oleh chef..
anys msg...

"wei,ak dh sampai jety,nt aku dtg kolej ko,ko tgu kat dpn tau..ak mls nak masok hostel ko,aku pkai short je ni..kang pak guard marah..siap cpt2 tauu!!!"

ak balas..

"ok2,tggu je..ak dah abih kelas aku gi kat ko,ko jgn gi mane2"

dekat 2 jam anys tggu kat bus stop dpn uitm pulau pinang tu,sian lak tp nk buat cam ne,aku ade kelas..
sampai2 je ak ngn beg baju,ngn hati yang gumbira nak berjalan kat pineng ngan anys nie tercapai gak...huhuuhu

dah jmpe kat bus stop tue,kami pon bersalam2 beramah mesra. mcm dh lame sgt x jmpe kan.
anys berkata..
"gile lame siap,penat ak tggu kat sini.nasib baik kene kacau ngn bangla2 td,dah jom gerak jetty.kang nak crik keta sewa lg.dah la x tau jln ni,sesat gak kang"

"ye la,ak nk kene kemas2 kichen lg,nak siap2 lame kot.dah jom grak"

tetibe....
ade sorang mamat@pondan langgar ak dr blakang..then jerit2..

"yeahh kita dah sampai pineng,kita dah smpai pineng!!!!"
E'ZHAM!!!!
hahahahhahahahhahahahha
sumpah xtau pon die ade.terkejot gile la kot. xsangke trip ni die join. nak nanggeh time tu,bkn shj sbb gembira tp takot gak. bkn ley caye kazen ak sorg nie kan.kang mcm2 lg dorg plan.Lps tue terus hjakan g jetty,tggu la bus Rapid no. 702. dkt stengah jam tgu bus tibe dan kami mula mengatur jadual perjalanan sume. anys bingung,mane nak carik kete sewa,aku dah cakap byk kali..naik bus je la. byk bus kan,sng,jimat,x sesat.tp die cam degil,nak gak naik keta.xpe la.xkan aku nk melawan,die dah susah2 dtg sini,kang tensen lg.si ezham nie lak seperti biasa,tenaga die mmg agak luar biasa.asik melalak je. adoih!. penat kami melayan beliau. tp xpe la,sayang juga.:))
Hari ke 2
Lepas dpt kereta utk disewa,kami pun memulakan perjalanan ronda ronda. first,gi melawat Perangin Mall.kami kekurangan duit,nak gi cucuk dulu...
anys ckp....
"leha,ko gi cucuk dulu,aku ngan ezham nak jmpe kawan aku jap,die tggu kat atas...nt dah setel sume kita tgu kat dpn watson ni yee"

pelik..asal x nak gi skali..tp aku diam je la,xnak kasi ak jmpe kwn die kot
aku lak ckp...
"ok2 kang aku dah cucuk duit aku msg ko"

20 minit berlalu...
kami berjmpe semula di tempat yg dijanji kan. perut dah lapar gile.aku ajk g makan nasi kandar di HAMEED NASI KANDAR.tp si ezham ajk gi kedai hp dlu,nak beli apa tah.ak ikot kan je.start masuk kedai tu ak dpt rase lain.tgk air muke anys ngan ezham dah lain....ok nie msti ada something lg.

TU DIIAAAA......PIKAH PULAK!
hahahhahahha.bongok la budak2 ni.si pikah kazen rapat lg sorg ade gak rupenye.mmg lg terkejot beruk nak mati la ak.ape budak ni buat kat cni..tetibe pikah ckp...
"kak leha x tau,kitaorg dah lame rancang benda ni,hehehe".
  • bila pkr2 balik,patot la nape anys beriya nak naik keta,rupanya ade org lain lagi..
  • bila pkr2,nape la dorg kemas bilik beriya2 sgt sebelom kuar td,ade tetamu lain rupanya..
  • bila pkr2 balik,nape la ape aku plan sume dorg xnak ikot,ade plan lg best rupanye..
  • bile pkr2 balik,nape la anys suke sgt abg baby xda mlm tue,ada along rupanya...


ANYS
ko mmg sedara aku..terharu sungguh ats ape yg ko bt kat ak.time balik kite nangeh2 di jetty bersama.sedey do,xtau nape.ko betul2 paham ak.sayang kau!.siyes wei.:)
ALONG
tengs utk segalanya.wa tau lu cm sibuk skg,tp sempat lg nk jmpe lpk bersama kita2.sumpah wa xtau kot lu ada.seronok sgt.lu paham wa.lu suka wat wa happy.hope x kan terputus la hubungan ni. :)
PIKAH
wah!pikah dh join de group.nk wat2 kejutan sume.tengs ye pikah.seronok dpt lpk skali.wpon cam ade salah paham skit,ala bese la tu kan dlm mane2 hubungan pon msti ade skit gaduh2.tp lps tue kita makin ok kan?..hehe. sayang la kat pikah!
:)


NASI KANDAQQQ TAMBAHHHH! :)




E'zham pegang Turpedo... hahahaha..



Cendol time! :)




Anys,L3ha,Pieka





Bersama kawan di pineng,Pain,Diana :)



Bersama Mira...kawan baru :)






Lepaskan tekanan katenye..





Bergambar saja disini,sgt cantik ok disini!:))





anys " i lap u leha..."
leha "i lap u too muah muah....!!"
pikah "amir oh amir"







Aksi nak berak







Memamg lu paling ringan kan :)